Sthlm 02 – för kontorsbehov
i förändring

Här finns alla möjligheter att forma ert arbetssätt i en elegant och lekfull kontorsmiljö. Arbetsdagarna kan se annorlunda ut men Sthlm 02 erbjuder en plats för varje tillfälle –oavsett vad morgondagen efterfrågar.

  • Burspråk

Här finns alla möjligheter att forma ert arbetssätt i en elegant och lekfull kontorsmiljö. Arbetsdagarna kan se annorlunda ut men Sthlm 02 erbjuder en plats för varje tillfälle –oavsett vad morgondagen efterfrågar.

Kort om Sthlm 02

Adress Hammarby Allé 8
Antal våningar 7
Total yta 7600 kvm i första etappen
Lokalstorlekar Från 475 kvm och uppåt
Inflyttning Q4 2023
Arkitekter Varg arkitekter
Miljöcertifieringar Ambitionen att nå LEED Platina

Den eleganta och lekfulla lillasystern

Fasaden

Sthlm 02:s personlighet är mjuk och hård på samma gång. Här möts olika stilar i en robust elegans på ett rofyllt men samtidigt utforskande sätt. Våra arbetssätt har förändrats och ställer högre krav på gemensamma utrymmen och flexibilitet – vilket arkitekterna har utgått från när de skapat Sthlm 02.

På entrévåningen välkomnas du av ett café med en avslappnad och välkomnande lobby, en ateljé för skapandet och en kreativ studio där idéer kan födas och utvecklas. Uppe på våningsplanen ges stor valfrihet i hur ytorna kan disponeras och nyttjas, direkt från inflyttning och över tid när er organisation önskar utvecklas. Sthlm 02  kommer upplevas som den lekfulla och integritetsstarka lillasystern till skyskrapan Sthlm 01, men tro inte för en sekund att hon hamnar i skymundan för det.

Lediga lokaler i Sthlm 02

Byggnaden, som ligger längs Hammarby Allé, kommer ha sju våningsplan och den första etappen har en uthyrningsbar yta på cirka 7 600 kvadratmeter. Är hela ytan inte intressant för er finns även våningsplan på 1130 kvm eller så kan de delas upp på 475 kvm, respektive 650 kvm. Lokalerna kommer stå klar för inflyttning från och med det fjärde kvartalet 2023.

Utvecklingen av hela stadsdelen genomsyras av höga hållbarhetsambitioner. Sthlm 02 är givetvis inget undantag. Projektet kommer att LEED-certifieras med ambitionen att uppnå klassificeringsnivå Platina. Vid projektering, uppförandet och drift av byggnaden läggs stor vikt vid att designlösningar, produktionsmetoder, materialval, energiförsörjning och det dagliga framtida användandet av lokalerna ska stödja ett resursklokt nyttjande. Byggnaden planeras ha väl genomtänkta utrymmen för cykelparkering i entréplan med möjligheter att vårda cyklarna och tillgång till fina omklädningsrum.

Att arbeta i Sthlm New

Sthlm 02 är en del av Skanskas satsning Sthlm New Creative Business Spaces som består av sju kontorsbyggnader, varav detta är den femte att påbörjas. I en säregen atmosfär som kännetecknas av före detta industrihamn och kajliv växer området fram som kommer utgöra arbetsplatser för mer än 8 000 människor när det är färdigställt. Här skapas en välkomnande, attraktiv plats för innovativa företag söder om bron över Hammarby kanal där Skanska tidigare har byggt ca 400 bostäder, kajer, gator och ett bussgarage i det direkta närområdet.

Området har mycket att erbjuda för den som uppskattar vattnets rogivande sällskap samtidigt som stadspulsen ligger nära. Bryggor, grönområden, promenadslingor och små butiker ger sjöstaden en levande och trivsam egen karaktär. Dessutom finns det gott om restauranger och fikamöjligheter.

Tvärbanan löper rakt igenom området med stationen Mårtensdal alldeles inpå knuten. Sthlm 02 får också en tunnelbaneuppgång tillhörande station Gullmarsplan. Utbyggnaden av den  blå linjen, vilken planeras att öppna för trafik år 2030, innebär att restiden till T-centralen då beräknas till under 5 minuter.

Ett flertal av Stockholms innovativa företag och organisationer har redan flyttat sina verksamheter till Hammarby Sjöstad där de kan arbeta i den inspirerande atmosfären. Westander, Publices Group, Umain, Goodbye Kansas, Hyper Island, Massproductions och Arrowhead är bara några av företagen som formar sina idéer i Hammarby Sjöstad och bidrar till den kreativa andan.

Vill du hyra en lokal i Sthlm New?

Fredrik Lantz

+46 (Visa telefonnummer)

fredrik.lantz@skanska.se

Virtuell visning

Du väljer själv om du vill besöka
lokalerna online eller på riktigt.
Boka det som känns bäst för dig

Boka visning

Skiss över entrévåningen

Ta del av arkitekternas arbete! Här kan ni se en animerad skiss över hur Varg Arkitekter föreställer sig att entrévåningen kommer att se ut. Först ser vi det rymliga, genomtänka cykelrummet, sedan den kreativa studion och därefter den avslappnade lobbyn med café. Avslutningsvis visas ateljén där skapandet får vara i fokus.